Oksana Kryuchkova is geboren in 1972 in kiev (Oekraine)

Na het studeren bij de plaatselijke muziekschool, het winnen van het Nationaal Concours voor jonge componisten (tweede prijs) en het afstuderen aan het Glier Muziekcollege, studeerde zij piano aan het Tschaikovsky-conservatorium in Kiev.

Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag behaalde zij de diploma’s voor de hoofdvakken Piano en Theorie der muziek.Zij nam deel aan een aantal pianomasterclasses, waaronder de Rachmaninoff-masterclass in Tambov. In Oekraine werkte ze als repetitor aan het Glier Muziekcollege en verzorgde vele optredens waaronder enkele uitvoeringen als soliste met orkest (Kiev , Lugansk )

Als koordirigent is zij afgestudeerd aan de Hogeschool Bourdon te Gouda en nam deel aan Kurt Thomas cursus. Zij volgde de masteropleiding koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen.Naast haar betrekking als pianiste bij de Euritmie Academie en als repetitor van COV Exelsior Katwijk treedt ze veelvuldig op als soliste en als begeleider van solisten, ensembles en koren.

Zij dirigeert de gemengde koren Voces del Mundo (Den Haag), Sancto Martino Laus (Den Haag) , Oratoriumvereniging Vocamuse (Alphen a/d Rijn) en COV Con Amore , Zwijndrecht sinds 2016.